Stir it up

         
    


     Itä-Helsinki merkitsi ennen mummin luona vierailua, Vuosaarta, Myllypuroa ja choco pops -suklaamuroja. Viime viikkojen aikana Itä-Helsinki on kuitenkin avautunut minulle uudella tavalla. Mummin ja Myllypuron sijasta Itä-Helsingissä on Mira ja Kontula. Kuluneina viikkoina olen ratkonut sisäisiä ristiriitojani kahdeksannen kerroksen valoisassa yksiössä ja juonut vuorotellen Lidlin vanillacappucinoa ja Liptonin Yellow Label teetä. Olen hullaantunut Miley Cyruksesta ja katkarapu-tuplajuusto-aurajuusto - pizzasta.

Metroasemalla pätee eri lait päivisin ja öisin. Yöllä alas metroon mentäessä käytetään vasemman puoleisia rullaportaita ja metro Ruoholahteen tulee minuutin aikaisemmin, kuin ReittiGPS ilmoittaa. Päivällä metroon laskeudutaan oikealta ja se tulee minuutin ilmoitettua myöhemmin. 

Itäkeskuksen kohdalla joku pitkähiuksinen mies herättää yhden nukkuvista pariskunnista käden taputuksilla, mutta muut roikkuvat edelleen oransseilla penkeillä puhelimiensa yllä metron huminan pauhatessa taustalla. 

     Sinulla ja minulla ei ole paljon puhuttavaa. Meillä on välissämme kielimuuri ja vuosia - ja silti seurassasi olen valmis unohtamaan kaikki ne tekosyyt, joita normaalisti pyörittelen mielessäni ja kerron ystävilleni. Kuljen Keskustan katuja oikean käsivartesi johdattamana ja löydän itseni Iso-Roobertinkadulta sisäpihäpihalla sijaitsevalta klubilta. Tanssimme koko yön yhdessä enkä todellakaan muista, miksi haluan pysyä Sinusta erossa.

Kävellessämme bussipysäkilleni pysähdymme katsomaan katutaidetta ja neuvon englantilaisille turisteille tien Fredrikinkadulle. 

     Huomenna syyskuu vaihtuu lokakuuksi ja aloitan työt Aleksanterinkadun Zarassa. Syksy on todella täällä eikä entiseen ole paluuta. Tällä hetkellä tärkeintä on tämä hetki ja tämä fiilis. En halua enää syrjäyttää nykyhetkeä tulevaisuuden pelkojen takia. 

Haluan, ja olenkin, olla onnellinen. Ihana syksy.

8 kommenttia:

  1. Kirjoitat upeasti <3
    Onnea työpaikasta, ihan huippua, mieluusti minäkin työskentelisin Zarassa ää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos!

      Ja joo, innoissani alotan siellä vaikka vähän jännittääkin :)

      Poista
  2. Herranjumala sentään!!!! Wau!! :D päädyin sattumalta sun blogiin ja se elää omaa maailmaa ja on jotenki niin kiehtova että oli pakko lukee heti vähän lisää ja sitten vielä vähän lisää! En voi tarpeeks ylistää kuinka hyvä sä oot kirjottaa oon vielläkin ihan hämmentynyt haha kai se on hyvä juttu :) jee onneks tälläsia löytyy eikä kaikki blogit oo niitä samallaisii "tänään oltii kaisan kahvilla ihanassa ravintollassa yms muuta teenäist tekstii :D jesjesjes ootan niiiin paljon sun uusia postauksia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau! Ihana kommentti :) Kiitos paljon joka sanasta, merkitsee paljon kuulla positiivista palautetta :) Kiva kuulla, että mun tekstit kolahtaa johonkin!

      Poista
  3. Woou, miten sä pääsit muuttamaan ihan keskustaan? Käytkö vielä lukioo, onksulla nyt välivuosi vai ootko koulun ohella duunissa? Miten sul on varaa asuu keskustassa .__.
    Ja ihania kirjotuksia, sulla on taitoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töistä saa rahaa ;) ja muutan kämppiksen kanssa, niin kulut jakautuu puoliks. Käyn lukiossa ja töissä yhtä aikaa, mikä on tietty kiireistä mut siihen kiireeseen just auttaa se, että asuu niin keskustassa ja siitä on valmis maksamaan sit vähän enemmän :)

      Kiitos paljon! :)

      Poista